luni, 13 ianuarie 2014

Muzeul Brukenthal într-un top al celor mai bune site-uri

Pentru orice turist este esențial să găsească informația dorită, atunci când alege să viziteze un muzeu. În plină eră digitală, instituțiile muzeale se întrec în a-și atrage turiștii, apelând din ce în ce mai mult la promovarea on-line. Chiar dacă mai nou se pune accentul pe promovarea prin intermediul rețelelor de socializare, un muzeu care are mii sau poate sute de mii de obiecte în expozițiile sale permanente, are în continuare nevoie de un site bine conceput. Site-ul este ca o carte de vizită, trebuie să-ți ofere suficiente informații dar și să te incite, să te facă să-ți dorești să vezi ”pe viu” exponatele. Aici intră în joc priceperea designerului. Trebuie să găsească formula magică prin care să alterneze, într-un mod care să placă ochiului, conținutul text (informațiile relevante despre muzeu) cu conținutul multimedia (imagini, filme etc). Un site al unui muzeu trebuie să fie, original, unic, interesant și dacă se poate interactiv.

Pagina principală a site-ului Muzeului Brukenthal

Pornind de la aceste condiții minime, echipa Sizzling Magazine – revistă electronică și blog dedicat tehnologiei Geek, designerilor, dezvoltatorilor web, celor interesați de marketing online dar și bloggerilor – a realizat un top al celor mai atractive 40 de situri ale unor muzee din întreaga lume. Vă vine să credeți sau nu, siteul Muzeului Brukhental din Sibiu se află pe un onorant loc doi, imediat după celebrul Muzeu Luvru din Paris. Este adevărat că topul a fost realizat în 2011, dar pentru muzeul sibian este cu atât mai onorantă poziția ocupată.

Muzeul Brukenthal este singurul din România inclus în acest top, în care figurează muzee celebre cum ar fi: Muzeul Van Gogh din Amsterdam, Muzeul Versailles din Paris, Brithish Museum din Londra, Metropolitan Museum of Art din New York, Muzeul Berii din Praga sau Acropolis din Athena.

Primele cinci poziții ale topului, ce poate fi consultat aici, sunt ocupate în ordine de:
1. Muzeul Luvru Paris, Franța
2. Muzeul Brukenthal Sibiu, România
5. Muzeul Van Gogh Amsterdam, Olanda

Exemplul celor de la Brukenthal ar trebui urmat de toate instituțiile similare, asta dacă vor să-și sporească numărul vizitatorilor ce le trec pragul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...