sâmbătă, 22 februarie 2014

Bucureștiul, într-un top al celor mai ieftine destinații în 2014

Recent, ediția electronică a publicației The Huffington Post, a publicat la secțiunea Travel un top 10 al celor mai ieftine destinații în 2014. Sub titlul ”1o Place to Go While They Are Still Cheap: 2014 Edition” reporterii publicației recomandă cititorilor aceste locuri ”cât mai sunt încă ieftine”. În acest top, capitala României, București se află pe locul 6 după destinații ca Filipine, Grecia, Republica Dominicană, Mexico City și Lisabona.



Întregul studiu are la bază un raport al CIO Wealth Management Research, privind puterea de cumpărare a diverselor lucruri de pe glob. Prima poziție a topului prezentat în publicația amintită, este ocupat de Filipine, care în opinia specialiștilor reprezintă o combinație reușită de prețuri accesibile și natură splendidă. La Manila shoppingul de lux este de șapte ori mai ieftin decât la Geneva sau Oslo, orașe care apar într-un top al celor mai scumpe destinații

Pe locul al doilea se află Grecia, cea atât de afectată de criza economică care a lovit fără milă sectorul turistic. ”Acum, Grecia speră ca o mie de vase, avioane sau trenuri vor aduce înapoi turiștii la ruinele sale antice”.

Surprinzător este faptul că a treia poziție a clasamentului întocmit de cei de la The Huffington Post, este ocupată de Republica Dominicană, care este cotată ca fiind o destinație exotică. Contrar așteptărilor și mentalităților celor mai mulți turiști care consideră destinațiile exotice ca fiind și scumpe, autorii articolului aduc suficiente argumente care demolează practic aceste mituri. 

În ce privește Bucureștiul, calculele celor de la The Huffington Post sunt simple: cu o medie de 190 de dolari pe noapte în hotelurile sale de cinci stele, orașul rămâne una dintre cele mai ieftine destinații. Bucureștiul este cea mai puțin scumpă destinație de week-end. Pentru o cazare, o masă la care se servește și vin, transport cu taxiul sau închirierea unei mașini, ridică costurile totale la doar 370 de dolari. Este puțin pentru orașul ce mai are încă aerul de ”micul Paris”, costul unei vacanțe similare în ”marele” Paris fiind de 1100 de dolari.




În top mai apar destinații cum ar fi India, Sofia - capitala Bulgariei, Nicaragua și Riga - Capitala Culturală Europeană în 2014. Întregul articol, este accesibil în limba engleză aici




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...