luni, 24 martie 2014

Grădina Zmeilor, cum n-ați mai văzut-o niciodată!

Sălajul este un județ pitoresc, cu mare potențial turistic. Asta o știe toată lumea, de la autoritățile locale până la turiștii - puțini la număr ce-i drept - ce vizitează județul. Trebuie să recunoaștem, în ultimii ani s-au făcut eforturi consistente în promovarea frumuseților județului Sălaj. Obiective turistice de top cum ar fi Castrul Roman de la Porolissum, Grădina Zmeilor sau salba de biserici de lemn sunt intens promovate prin diverse căi. 


Grădina Zmeilor văzută de sus. Sursa foto: filmariaeriene.com

Astăzi a apărut în mediul online unul dintre cele mai frumoase filme realizate la un obiectiv turistic. Grădina Zmeilor, despre care blogul Foto-Travel a scris încă din 2012, este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice ale județului Sălaj. Frumusețea stâncilor cu nume de basm, este greu de descris în cuvinte, trebuie să ajungi acolo, să le vezi cu ochii tăi în toată splendoarea lor. După ce le admiri de aproape, urci la liziera pădurii de unde ai o imagine spectaculoasă. Ți-ai dori cu siguranță să fii pasăre, să zbori pe deasupra lor. Ai vrea cu siguranță să te afli într-un avion ultraușor sau să zbori cu parapanta pe deasupra acestora. 


Stâncile de la Grădina Zmeilor - sursa foto: filmariaeriene.com
Valea Almașului văzută de desupra Grădinii Zmeilor. Sursa foto: filmariaeriene.com
Însă, tehnica de astăzi îți sare în ajutor. Poți să stai comod, acasă în fotoliu și să urmărești un film spectaculos realizat grație tehnologiei de ultimă oră: filmare aeriană. Sunt folosite din ce în ce mai des în ultima vreme, fie că este vorba despre promovare turistică, filmări ocazionate de diverse evenimente, sau anchete sociale. Dronele - așa cum sunt cunoscute de către toată lumea, erau pe punctul de a fi interzise de lege (ceea ce este aberant). Însă, grație mobilizării exemplare a celor ce dețin astfel de aparate dar și a pasionaților de fotografie și filmare aeriană de joasă înălțime, proiectul de lege nu a intrat în vigoare. 


Aparatul vinovat de fotografiile excepționale. Sursa foto: filmariaeriene.com
Una dintre companiile ce s-au impus în domeniul promovării turistice este SC Phantom Video Production SRL, firmă deținută de sălăjeanul Cosmin Giurgiu, și cunoscută iubitorilor de istorie și cultură sălăjeană mai ales grație colaborării cu Primăria Municipiului Zalău în organizarea și promovarea Festivalului Roman Zalău - Porolissum. Anul trecut a fost lansat cel mai bun material de promovare a Zalăului și a castrului de la Porolissum, despre care am scris la momentul respectiv aici

Recent, compania a deschis un site și o pagină de Facebook aferentă, dedicate în exclusivitate filmărilor aeriene. Site-ul Filmări Aeriene deschide o altă perspectivă în promovarea turistică. Obiectivele greu accesibile dar și oricare altele sunt mult mai spectaculoase văzute de sus, de unde nimeni în afara păsărilor nu are cum să le vadă.

Grație tehnologiei deținute, prezentată pe larg pe site, Cosmin Giurgiu și echipa sa reușesc să realizeze filme spectaculoase, de mare efect. Așa este și filmul despre Grădina Zmeilor, pe care vă invităm să-l urmăriți, accesând link-ul de mai jos:


Mulțumesc prietenului Cosmin Giurgiu pentru acordul de a prelua filmul și pozele realizate la Grădina Zmeilor. Așteptăm filmări aeriene la fel de interesante, Sălajul are multe obiective ce merită astfel promovate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...