joi, 1 mai 2014

Târgul ”Produs de Cluj” revine la Zalău

După succesul primei ediții, cea de anul trecut, când Zalăul a găzduit pentru prima dată târgul de produse tradiționale și de artizanat ”Produs de Cluj”, iată că oficialitățile locale au decis să continue colaborarea cu Asociația Produs de Cluj și Consiliul Județean Cluj. Timp de patru zile, între 1-4 mai 2014, centrul orașului Zalău va fi ”invadat” de produse tradiționale și de artizanat, care vor face deliciul celor interesați.


La fel ca și anul trecut, dincolo de târgul propriu-zis, vor avea loc o serie de spectacole folclorice, care vor completa din punct de vedere sonor, acestă sărbătoare a ”autenticului românesc”. În fiecare dintre cele patru zile, vor urca pe scena amenajată pe platoul din fața Prefecturii Județului Sălaj, nume cunoscute a muzicii populare românești.

imagini de la ediția din 2013 a târgului
Astfel, de 1 mai 2014 – în prima zi a manifestării, va avea loc un spectacol folcloric susținut de Hota TV urmat apoi de spectacolul folcloric susținut de Clubul Vedetelor din Cluj-Napoca, Oana Bozga, Lucia Potra, Adriana Irimieș, Rodica Pop Seling și ansamblul ”Valea Someșului” din Gherla. Capul de afiș al spectacolului folcloric va fi Vasile Coca, acompaniat de Orchestra Ceterașii de la Cluj.

Vineri, 2 mai 2014 cu începere de la ora 16,30 pe scenă vor urca soliști vocali ai Palatului Copiilor din Zalău și ai Ansamblului folcloric ”Tradiții” al Liceului de Artă ”Ioan Sima”. De la ora 18, spectacolul continuă cu prestația artiștilor Ioana Breda Morar, Mihaela Grindean, Adrian Buza, Mariana Mocan, Amalia Codorean Chindriș, Ovidiu Purdea Someș și Ansamblul folcloric ”Someșul Apahida” din Apahida. Seara se va încheia cu spectacolul oferit de Valeria și Traian Ilea acompaniați de Orchestra profesionistă ”Cununa Transilvană” a CJCPCT Cluj.

programul complet al zilelor de 1 și 2 mai
Ziua de sâmbătă, 3 mai 2014 va fi rezervată copiilor. Vor avea loc ateliere de sculptură în fructe și legume între orele 12-14 și spectacole de muzică ușoară, de dans modern și majorete susținute de copiii de la Palatul Copiilor din Zalău. Începând cu ora 18, vor concerta Patra și Marin Grad, Cătălin Condurache și Sandy Deac. Apoi, începând cu ora 19, pe scenă vor urca formațiile Transylvania și Trupa 1 minut și respectiv Emanuel Cartea, Arpi&Zip Band. De la ora 21,30 seara se va încheia pe acordurile unei renumite formații românești: Desperado.

Ultima zi a manifestărilor, duminică 4 mai 2014,  va debuta cu spectacolul de păpuși Cenușăreasa susținut de Teatrul de Păpuși Puck din Cluj. Cei mici și cei mari deopotrivă sunt invitați să vizioneze spectacolul între orele 12-13. Mai târziu, de la ora 15 vor urma reprezentații muzicale ale formațiilor și instrumentiștilor sălăjeni: Fanfara Promenada și Ansamblul Profesionist Porolissum, respectiv soliștii vocali Aurora Moga Popovici, Rodica pop Seling, Ileana Domuța Mastan și Vasile Coca. Vor urma apoi clujenii Iulia Bucur, Raul Oltean, Sergiu Sotelecan, Maria Golban Somlea, Anca Ilca Mureșan, Andreea Larisa Grad și Ansamblul folcloric ”Mugurelul” al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Renumita cântăreață de muzică populară Sava Negrean Brudașcu va încheia cele patru zile de târg și spectacole folclorice, cu un recital ce va fi acompaniat de Orchestra ”ceterașii de la Gherla”.

programul complet al spectacolelor din zilele de 3-4 mai

Așadar, dacă nu v-ați făcut alte planuri de mini-vacanța de 1 Mai, în centrul orașului vă așteaptă muzică bună, bunătăți culinare autentice și produse de artizanat. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...