luni, 20 aprilie 2015

Where is Mirel? (3) - Austria la pas

Nici o săptămână fără a avea vești despre Mirel Magop, globetrotter-ul român care a ales să străbată lumea de la NordKapp la Capul Horn în cadrul proiectului ”National Costumes of the World”. Ne-am obișnuit deja să publicăm săptămânal note de călătorie, transmise de Mirel atunci când dă de ”civilizație” și are acces la internet. Chiar dacă acum este în Alpii Austriei, și-a găsit timp pentru a scrie pentru blogul Foto-Travel câteva rânduri, pe care le publicăm în cele ce urmează.





În ultima relatare, scriam despre gestul emoționant al lui Mirel, de a ”aduce Lumină” de Sfintele Paște eroilor români căzuți în Al Doilea Război Mondial în zona Banska Bystrica și înmormântați la Zvolen. De acolo, Mirel a pornit spre Bratislava și apoi mai departe spre Viena. Aici, a adus tricolorul românesc pentru comunitatea de români din Viena...Însă vă las să citiți relatarea lui Mirel:

”De la Zvolen am ales să merg spre vest, încotro m-or duce cei ce vor opri mașina lor pentru mine. Așa că s-a întâmplat să am următorul traseu... Zvolen- Levice- Galanta- Bratislava- Viena. Aici, Badea Cârțan a dăruit un drapel pentru comunitatea de români din Viena, reprezentată de primul partid român care s-a înființat în Austria. De aici am mers pe jos până astăzi (inclusiv) pe jos, în jurul muntelui Schneeberg, înalt de 2076 m, pe traseul Viena - Baden - Berndorf - Pernitz - Puchberg - Ternitz - Gloggnitz - Semmering- Murzzuschlag. De aici vă scriu aceste rânduri....Vă scriu repede și scurt că sunt afară și-mi îngheață mâinile...Promit să revin cu mai multe amănunte si bineînțeles...poze!”


”Salutări din Alpii Austriei!” ne transmite Mirel Magop
Traseul parcurs de Mirel Magop prin Austria
Filmulețul în care Mirel Magop, împreună cu Silviu Ciubotaru aduce drapel românesc la sediul RumänInnen Partei Österreich, Partidul Romancelor si Romanilor Austria poate fi vizualizat aici. Mirel Magop, alias Badea Cârțan a îmbrăcat pentru prima dată în mod oficial costumul popular sălăjean, de pe Valea Barcăului, dăruit de către Ligia Alexabdra Bodea - tânăra colecționarp de artă populară din Iaz. Fotografiile de mai jos au fost postate pe pagina oficială de Facebook a Partidului Romancelor și Romanilor din Austria, 


Mirel Magop împreună cu românii din Austria. Sursa foto aici

Până la următoarea relatare a lui Mirel, să-i urăm ”Drumuri Bune!”. 
Vă reamintim că cei care vor să dea o mână de ajutor, o pot face folosind conturile:
  • cont în lei:     RO87BUCU1071033073369RON
  • cont în euro:  RO30BUCU1071110013674EUR
deschise la Alpha Bank pe numele Magop Costel Mirel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...