marți, 27 octombrie 2015

Transilvania conduce într-un top al regiunilor realizat de Lonely Planet

Recent, prestigioasa publicație de travel Lonely Planet, a dat publicității un clasament al celor mai bune 10 regiuni. Surprinzător, pe primul loc se situează Transilvania - văzută ca regiune istorică a României. Această onorantă poziției vine după o intensă promovare a provinciei pe diferite căi, de la rețelele de socializare la vizitele moștenitorului coroanei britanice, Prințul Charles. 





”Top 10 Regions” este clasamentul realizat de către Lonely Planet în cadrul rubricii ”Best in travel 2016”. Au fost selectate 10 regiuni / provincii care din punctul de vedere al editorilor publicației sunt potrivite pentru o excursie în 2016. 

În fruntea clasamentului se află Transilvania, regiune istorică a României. Imaginea ce însoțește descrierea este din Piața Sfatului din Brașov, iar textul de prezentare face aluzie la stereotipurile uzitate de către turiștii străini în general, când vine vorba de Transilvania. În locul acestor stereotipuri legate în special de mitul Dracula, sunt amintite orașele Cluj-Napoca - văzută ca și o capitală a artei,  Brașov - cu împrejurimile sale montane, farmecul satelor rurale sau ale bisericilor fortificate dar și fauna sălbatică a Munților Carpați. Nu sunt uitate elementele de gastronomie locală cu specific românesc sau unguresc.

Podiumul este completat de Islanda de Vest (Islanda) și Valle de Vinales (Cuba), iar celelalte poziții ale clasamentului sunt ocupate în ordine de regiunile Friuli (Italia), Insulele Waiheke (Noua Zeelandă), Auvergne (Franța), Hawaii (Statele Unite), Bavaria (Germania), Costa Verde (Brazilia) și St.Helena (teritoriile Britanice).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...