marți, 17 mai 2016

Concurs de grafici reprezentative pentru Sălaj

”Arta de a dărui începe prin a cumpăra de la tine de acasă, de la ai tăi!” - acesta este sloganul cu care te întâmpină blogul proiectului Colțul Românesc. În intenția de a oferi sălăjenilor un brand care să individualizeze suvenirurile pe care Colțul Românesc dorește să le lanseze, printr-un proiect finanțat nerambursabil de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, a fost lansat un inedit concurs de ”Grafici reprezentative pentru Sălaj”.




”Grafici reprezentative pentru Sălaj” este un concurs de creație și inovație, ce urmărește realizarea unor grafici care să pună în evidență personajele și locurile de poveste ale Sălajului. 

Ca orice regiune, Sălajul are și el o serie de elemente care-l individualizează, care-i oferă unicitate. E suficient dacă ne gândim la celebri zmei din Grădina Zmeilor din Gâlgău Almașului, la bisericile de lemn răsfirate pe întreg cuprinsul județului, la Porta Praetoria din cadrul Complexului Arheologic de la Porolissum, la renumita ceramică de Zalău, la silueta serelor sferice de la Grădina Botanică din Jibou, la țuica de Zalău...și lista ar putea continua. Este lăudabil faptul că cineva s-a gândit să conceapă un logo reprezentativ, care să personalizeze produsele ”made in Sălaj”.  



Rămâne ca cei talentați și creativi, indiferent de vârstă, să participe la acest concurs care presupune realizarea unor grafici originale. Cerințele tehnice sunt următoarele: Grafici originale; desene colorate în maxim 3 culori plus negru, conturate bine (cu tuș negru sau marker). Culori opace, nenuanțate. Format A4. Lucrările să fie tratate decorativ, plat și uniform. Ca tehnică de realizare se acceptă tempera, acrilic, marker permanent sau grafică digitală.  

Termenul limită de predare a lucrărilor este miercuri, 1 iunie 2016. Acestea vor fi predate prin email (pentru lucrările în format digital) la adresa info@coltulromanesc.ro și în plic la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus (Piața 1 decembrie 1918 nr.11, camera 14). Lucrările vor avea pe spate titlul și numele autorului. Împreună cu lucrarea se va trimite și un angajament că grafica este originală / necopiată, cedarea dreptului de autor în vederea folosirii în proiectul Suvenir de Sălaj. De asemenea este necesară și o scurtă biografie / CV a autorului.



Graficile câștigătoare se vor regăsi într-un proiect ce își propune realizarea unei linii inedite de suveniruri de Sălaj, lucrate în Sălaj. Acestea vor pleca în întreaga lume prin intermediul proiectului Colțul Românesc - SUVENIR de Sălaj. 

Juriul va fi format din Szabo Attila - șef secție la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Mălina Mureșan - șef de catedră arte plastice la Liceul de Artă Ioan Sima Zalău, Raluca Cirț - artist local și profesor de desen, Laura Chirilă - manager ADI Sălaj Plus și Oana Strâmbu Tegzeș - ESTUDIO Atelier de Creație. 



Premiul cel mare pus în joc, premiul juriului, este în valoare de 500 de lei. Va mai exista un premiu al publicului (premiu surpriză) decis prin vot online dar și alte trei premii speciale. Jurizarea și premierea va avea loc marți 7 iunie 2016 la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...