vineri, 24 iunie 2016

Ziua iei marcată și în Sălaj

Din 2013, ziua de 24 iunie - sărbătoarea Sânzienelor, a fost declarată la propunerea comunității online ”La Blouse Roumaine” ca Ziua Universală a Iei. De atunci, în fiecare an, aproape în toate județele țării au loc diferite evenimente ce aduc în prim plan Ia - cămașa tradițională românească. Nici județul Sălaj nu face excepție, în acest an fiind programate o serie de evenimente organizate de instituții muzeale sau pur și simplu de către iubitorii tradițiilor românești. Fără a avea pretenția că am reușit să surprindem toate aceste evenimente, vă prezentăm în cele ce urmează câteva dintre acestea.




miercuri, 22 iunie 2016

Proiectul ”Sălajul Interactiv” la final

Joi, 16 iunie 2016, s-a desfășurat în sala ”Dialoguri Europene” a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, ceea ce poate fi numită conferința finală a proiectului ”Sălajul Interactiv II - Descoperim noi povești”. A fost un moment d ebilanț al unui proiect derulat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Sălaj Plus” în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău și Inspectoratul Școlar al Județului Sălaj.



duminică, 12 iunie 2016

Where is Mirel? Sudamericana 13: Peru, adio dar rămân cu tine...în gând

Globetrotter-ul Mirel Magop, ca orice călător adevărat de altfel, nu poate sta mult timp într-un loc. Pur și simplu nu are stare. Așa că nu trebuie să ne mire faptul că după ce și-a încărcat bateriile în Lima, a luat-o din nou la pas. Unde? Spre nord, urmând celebrul drum Panamericana. A luat-o spre nord cu intenția de  a trece în Ecuador. Vă prezentăm în cele ce urmează, așa cum v-am obișnuit deja, traseul parcurs de Mirel.



miercuri, 8 iunie 2016

A fost desemnat câștigătorul Concursului de Grafici reprezentative pentru Sălaj

Semnalam în urmă cu două săptămâni inițiativa celor de la Colțul Românesc de a derula un concurs prin care să fie desemnat cel mai reprezentativ logo pentru județul Sălaj Concursul Colțul Românesc - SUVENIR de Sălaj s-a dorit a fi un concurs de creație ce urmărea realizarea unor elemente grafice care să pună în valoare personajele și locurile de poveste ale Sălajului. Acestea urmează să fie folosite ca punct de reper în realizarea unor designuri grafice pentru un kit inedit cu suveniruri de Sălaj. Concursul a ajuns iată la final, juriul desemnând câștigătorul.


marți, 7 iunie 2016

Petrești (Sebeș): un loc încărcat de legende.

Sunt multe localități în România cu mare potențial turistic. Una dintre acesta este fără îndoială localitatea Petrești, de lângă Sebeș, județul Alba. Deși se află oarecum în conul de umbră al municipiului Sebeș - localitatea are un mare atu: acela de a fi pe ”Drumul Regelui” sau pe Transalpina, așa cum este denumit drumul național 67 C ce leagă Transilvania de Oltenia. O localitate cu o istorie tumultoasă, situată pe Valea Sebeșului într-o zonă de o frumusețe rară, asupra căreia și-au pus amprenta sașii colonizați aici în secolul al XII-lea.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...