luni, 3 aprilie 2017

Invitație la un eveniment inedit: ”GRINGO. Seară de povești sud-americane”

Cu siguranță o bună parte dintre cititorii blogului au auzit de Mirel Magop, globetrotter-ul care după ce a bătut toată Europa și-a mai înscris un continent în palmares: America de Sud. Cel care este cunoscut și prin faptul că a reeditat celebra călătorie a lui Badea Cârțan, pe jos, cu desaga plină de cărți, până la Roma. Ați trăit poate aproape ”live” aventura sud-americană a lui Mirel Magop, fie și prin seria de articole pe care le-am publicat aici. Aveți acum ocazia, de a asista la un eveniment inedit: o seară de povești sud-americane în compania lui Mirel Magop.






Poate vă veți întreba ”de ce Mirel Magop la Zalău?. De ce acum?” Răspunsul este simplu de dat și două sunt motivele pentru care considerăm că este oportun un astfel de eveniment.

În primul rând, în aventura lui sud-americană, parte a proiectului mai vast ”De la NordKapp la Capul Horn”, Mirel a pornit din Sălaj. Pe 28 martie 2015 (de curând s-au împlinit 2 ani) a plecat din curtea Muzeului de Artă Populară ”Ligia Alexandra Bodea” din Iaz, ducând cu el un costum popular autentic de pe Valea Barcăului.

În al doilea rând, acum la început de aprilie se împlinesc 10 ani de când Mirel Magop călătorește în stilu-i caracteristic și 6 ani de când a depășit granițele României. Iată suficiente motive pentru a-l aduce pe Mirel la Zalău.

Evenimentul, unul inedit cum spuneam, va avea loc joi, 6 aprilie 2017, cu începere de la ora 17.30, în sala ”Dialoguri Europene” a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj. Este organizat de subsemnatul în colaborare cu Adrian Lungu și Călin Pavăl. Sponsori ai evenimentului: Colțul Românesc și Griff Hotel. Parteneri media: blogul Foto-Travel și publicațiile Sălajul Pur și Simplu și Magazin Sălajean.

Ca un preambul la evenimentul de joi, iată un filmuleț care arată drumul costumului popular pe care Mirel Magop l-a purtat cu mândrie prin drumurile lui: Drumul gacilor  

Vă așteptăm cu drag, să-l vedeți și să-l ascultați pe Mirel Magop! Intrarea este liberă!




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...