duminică, 4 martie 2018

Frumusețile Sălajului în expoziție la Carei

Fotografiile rezultate în urma Taberei de Fotografie ”Sălaj. Frumusețe, Tradiție, Poveste” derulată în perioada 26 mai - 2 iunie 2017 în Sălaj, au fost expuse la Castelul Károlyi din Carei. Vernisajul expoziției a avut loc sâmbătă, 3 martie 2018. Expoziția a fost organizată de către Fotoclubul ”Vasile Venig László” din Carei cu sprijinul Direcției de Cultură Sport-Turism Satu Mare și a Centrului de Promovare a Turismului Cultural ”Grof Károlyi” Carei. De asemenea, expoziția s-a bucurat de patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România.




La Castelul Károlyi din Carei, au fost expuse 58 dintre cele mai reușite fotografii realizate de către participanții la tabără. A fost o expoziție colectivă, afișul fiind semnat de nume mari din fotografia românească și internațională: Manolis Metzakis (Grecia), Virgilio Bardossi (Italia), Stefi Borko (Slovenia), Ivo Borko (Slovenia), Balási Csaba (Miercurea-Ciuc), Nagy Lajos (Târgu-Secuiesc), Adela Lia  Rusu (Oradea), Ovi D.Pop (Oradea), Grigore Roibu (Deva), Mircea Boran (Arad), Nagy Lajos (Carei). 

Pentru afișul expoziției de la Carei a fost aleasă fotografia artistei Ivo Borko (Slovenia) intitulată ”House Holder” care surprinde un interior tradițional din cadrul Muzeului ”Ligia Alexandra Bodea” de la Iaz.



Au mai expus, fotografii sălăjeni Ecaterina Olaru, Sebastian Olaru și Mirel Matyas - cei care au fost de altfel și ghizii artiștilor fotografi pe teren, alături de Laura Chirilă și Florin Opriș de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Sălaj Plus”.




În cadrul evenimentului au vorbit artiștii fotografi Hágó Attila Nándor și Bikfalvi Zsolt - președintele și vicepreședintele Fotoclubului ”Vasile Venig László” din Carei, Adela Lia Rusu - președinta filialei Nord-Vest a Asociației Artiștilor Fotografi din România, dar și domnul Daniel Săuca - managerul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, finanțatorul taberei de fotografie.






Dintre artiștii fotografi participanți la tabără a fost prezent Virgilio Bardossi din Italia, un îndrăgostit al satului românesc. Momentele muzicale au fost oferite de Taraful ”Ceatăra” din Carei.





Expoziția a fost un bun prilej de promovare a frumuseților județului Sălaj, fiind bine apreciată de către cei prezenți. S-a exprimat dorința de a continua tabăra de fotografie și în acest an, 2018.

Expoziția de fotografie ”Sălaj. Frumusețe, Tradiție, Poveste” poate fi vizitată în perioada 3-16 martie 2018 la Castelul Károlyi din Carei.

Fotografiile care ilustrează acest material au fost realizate de către domnul David Jonas din Oradea, căruia îi mulțumim și pe această cale. Mai multe fotografii de la eveniment pot fi vizualizate aici.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...